Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: maandag 8 december 2014
Bron: Actueel Nieuws
Vanaf volgende week zijn horeca-ondernemers wettelijk verplicht informatie te geven over de allergenen die in hun eten zijn verwerkt.
Een allergische reactie door bijvoorbeeld pinda's of gluten is hopelijk vaker te voorkomen door de nieuwe wet. Snackbar Constantijn heeft z'n menukaart al aangepast. Achter elk product staan nu een of meerdere nummers. 'Die nummers vertegenwoordigen dus de allergenen die erin zitten', zegt eigenaar Oscar Zurgburg.
'Je kan wel alles op je menukaart zetten, dan hebben we straks een heel telefoonboek', zegt John Sijmons van café de Oude Schaeper. 'Mensen geven al aan als ze een allergie hebben, daar hou je al rekening mee, met gluten en dat soort dingen, dus de koks weten alles al.'
Eigenschappen
Voor een klant met een kroketje in zijn hand in snackbar Constantijn hoeft de allergenen-informatie ook niet. 'Het is heet en warm, het smaakt goed en er mankeert verder niets aan. Dat zijn toch de eigenschappen waarvoor je moet betalen?'
Ondernemers in de stad hebben nog tot 13 december de tijd om, net als snackbar Constantijn, hun menukaart aan te passen.
Bron: AT5