Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Logistieke onderneming ATB Group B.V. voor 4e keer FD Gazelle

Datum: maandag 17 oktober 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 17 oktober 2016 -

Een van de ondernemingen van de ATB Group B.V. uit Enschede is wederom genomineerd voor een FD Gazellen award. Het logistieke bedrijf met locaties in Enschede, Rijssen, Nijverdal en Vorden was afgelopen jaar nog de snelste groeier van Overijssel. Dit jaar is de werkmaatschappij TTS Quality Logistics genomineerd in de omzetcategorie middelgroot.

ENSCHEDE/RIJSSEN - Het logistieke bedrijf uit Twente heeft in de periode 2013 - 2015 wederom een forse omzetgroei doorgemaakt. CEO en eigenaar Edwin Asveld (32) over de groei: "Eén woord: Fantastisch. Ik ben zo ontzettend trots op het team, iedereen is zo ontzettend betrokken bij ons bedrijf. In mijn optiek is dat de basis die deze groei mogelijk heeft gemaakt."

Afgelopen jaar won de ATB Group de Gouden Gazelle

In 2015 sleepte de ATB Group nog de Gouden Gazelle in de wacht. Met een omzetstijging van maar liefst 124% waren ze de snelste groeier van Overijssel. "Dit jaar schat ik onze kansen wel iets lager in om er met de hoofdprijs vandoor te gaan, maar hopen doen we het natuurlijk wel." Aldus Asveld. TTS Quality Logistics is opgericht in 1986 en vierde dit jaar haar 30e verjaardag. Sinds 2013 maakt het bedrijf deel uit van de ATB Group, waar ook BTA International uit Enschede, TransUrgent en TTS TransAir uit Rijssen toe behoren. "Elk bedrijf heeft haar eigen specialiteit. Zo is BTA een echte Spanje en Portugal transport specialist. TransUrgent is in 2015 opgericht en richt zich specifiek op spoedtransport van kleinere (groupage) zendingen binnen Europa. De jongste telg uit de logistieke familie is TTS TransAir, een IATA geregistreerde luchtvrachtagent voor wereldwijde luchtvracht zendingen.

Verklaring voor het succes

Hoe kan het dat een bedrijf die opereert in de traditionele transportmarkt toch elk jaar een forse omzetgroei laat zien? "TTS Quality Logistics kent 3 specialismen, Transport, Warehousing en Customs." Aldus Jan Dekker, Chief Operating Officer van TTS. "Het is erg mooi om te zien dat klanten ons weten te vinden. De verschillende typen dienstverlening die wij aanbieden zorgen voor kruisbestuiving. Het komt regelmatig voor dat iemand bij ons alleen voor een Douane document binnenkomt en uiteindelijk zijn goederen tijdelijk bij ons laat opslaan en het transport door ons laat regelen. In onze optiek geeft dat aan dat klanten onze eigen TTS manier van werken erg prettig vinden." Op de vraag wat die TTS manier van werken is antwoordt Dekker: "Het heeft wellicht te maken met het feit dat we nuchtere Tukkers zijn. Maar wij denken en handelen altijd in het belang van de klant. Ook als dit voor ons zelf nadelig is. Klanten merken dat en dat geeft veel vertrouwen. Vertrouwen is de basis voor een langdurige samenwerking."

Warehousing capaciteit is met 50% gegroeid de afgelopen 3 jaar

Inmiddels beschikt TTS over ruim 30.000m2 warehousing capaciteit. In 2012 was dat nog 20.000m2. Jan Rauwerda, Warehousing Manager vertelt: "De vraag naar opslagcapaciteit van onze klanten groeide sterk. Hier hebben wij tijdig op geanticipeerd en andere locaties in gebruik genomen. Inmiddels beschikken wij in Rijssen over diverse opslaghallen, zitten we in Nijverdal met 3700m2 en hebben we sinds begin dit jaar 8.000m2 gehuurd in Vorden. We groeien nog steeds. Naast onze vaste klanten die actief zijn in de Food sector, hebben we de afgelopen jaren klanten mogen verwelkomen uit o.a. Amerika en Brazilië. We hopen samen met hen verder te kunnen groeien."

Verhuizing maakt ruimte voor nog meer groei

Medio volgend jaar zal TTS Quality Logistics een pand gaan betrekken op steenworp afstand van hun huidige locatie in Rijssen. Alle bedrijven zullen vanuit de nieuwe locatie gaan werken. Asveld zegt hierover: "Dit betekent dat BTA International het pand in Enschede zal gaan verlaten. Ik weet zeker dat dit voor nieuwe positieve energie zal gaan zorgen. De nieuwe locatie omvat 2 hectare waarvan 10.000m2 bebouwd is. Momenteel gebruiken we van deze locatie al 5.000m2. We krijgen er dus nog 5.000m2 warehousing capaciteit bij, ruimte voor verdere groei! De huidige locaties blijven we namelijk gebruiken. Maar nu gaan we eerst even genieten van dit succes."


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu