Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Hertog Jan lanceert gelimiteerd bier met 5 hopsoorten

Datum: maandag 29 februari 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 29 februari 2016 -

Het voorjaar staat weer voor de deur! Het moment waarop de bierdrinker de donkere bieren inruilt voor meer frisse, hoppige bieren. Brouwer Han Wolbers en fanatiek verzamelaar van bieritems heeft bij het brouwen van het laatste, gelimiteerde bier in de Hertog Jan Ongekend-reeks, HJA16/3, maar liefst 5 hopsoorten gebruikt tijdens het brouwproces. Daarbij zijn ook meerdere hoptechnieken toegepast waaronder dry-hopping. Het is voor het eerst dat Hertog Jan een bier met dry-hopping en zoveel verschillende hopsoorten op de markt brengt. Net als tijdens de vorige twee introducties verwacht Hertog Jan een run op het bier. Bierliefhebbers kunnen morgen, 27 februari, zolang de voorraad strekt een kruik bemachtigen bij Café De Dikke in Leusden tussen 11.00 en 16.00 uur.

Van dit derde gelimiteerde bier is slechts 1 ketel gebrouwen. Aangezien Han een fanatiek verzamelaar is van bieritems is het bier 300 keer afgevuld in witte kruiken, een echt collectors item. Op zaterdag 27 februari 2016 kunnen bierliefhebbers van 11.00 tot 16.00 uur bij Café De Dikke in Leusden het derde bier in de Ongekend reeks bemachtigen. Wie zich inschrijft voor één van de drie tasting sessies met de brouwers Han en Gerard krijgen de mogelijkheid om HJA16/3 in één van de witte kruiken te kopen. Vanaf 29/2 is slechts in beperkte oplage HJA16/3 te koop bij supermarkt Jan Linders en de Mitra Slijterijen.

Hop en verzamelen de inspiratiebron
Han: "Al ruim 20 jaar ben ik brouwer bij Hertog Jan en nog zelfs langer verzamel ik fanatiek allerlei bieritems. Uiteraard zijn bieretiketten en -recepten voor mij ook een belangrijke inspiratiebron. De laatste jaren is de techniek dry-hopping een brouwmethode die terug is van weggeweest en in veel bieritems ook centraal staat. Dat inspireerde mij om voor HJA16/3 de bij ons nog niet eerder gebruikte dry-hopping toe te passen. Natuurlijk is het daar niet bij gebleven en ben ik een stap verder gegaan. De gekozen hopsoorten onder andere Cascade, Citra en Mount Hood zorgen voor een ongekend verrassend smaakresultaat."

Start verkoop HJA16/3 in Café De Dikke in Leusden
Op de eerste en tweede gelimiteerde oplage in de Hertog Jan Ongekend reeks, HJA15/1 en HJA15/2, ontstond een ware run. Tijdens de openstelling van de brouwerij in november 2015 voor de lancering van de tweede editie verbleven zelfs meerdere bierliefhebbers al een dag eerder in een tent bij de brouwerij om een kruik te bemachtigen. Dit keer is gekozen om de start van de verkoop van het derde bier in de Hertog Jan Ongekend reeks centraal in Nederland te laten plaatsvinden. Meer informatie en aanmelding voor de bijzondere tasting sessies is te vinden via www.facebook.com/HertogJan/

Hertog Jan Ongekend
De brouwers hebben een bier gebrouwen met de focus op smaak, huidige trends, kennis en expertise. Ze hebben hun eigen emotie in het bier gelegd. De brouwer is als een kok en experimenteert in de ketel van Hertog Jan om tot een mooi nieuw bier te komen. Het levert een ongekende reeks bieren op die eenmalig in beperkte oplage, namelijk slechts één ketel, is gebrouwen. Iedere brouwer geeft zijn eigen invulling. De reeks bestaat uit 3 bieren waarbij nu het derde en laatste bier met type aanduiding HJA16/3 is gebrouwen door Han.

Stenen kruik
Het bier zit in een stenen kruik die speciaal ontwikkeld is voor Hertog Jan. Van tevoren weet je niet wat voor bier er in de kruik zit, aan de buitenkant is er niets zichtbaar dat dat duidelijk maakt. Op de kruik staat zelfs alleen een neutrale type-aanduiding, de HJA16/3. Het is de bedoeling dat je pas nadat je het geproefd (en de smaak ervaren) hebt de bijbehorende notitie van de brouwer leest. Daar staat in wat voor bier het is, de smaak van het bier, de gebruikte ingrediënten en waarom het bijzonder is. De brouwer wil dat de bierliefhebber bier gaat proeven zoals het bedoeld is, zonder direct te worden afgeleid door een naam of een label. De brouwers hebben zich bij het brouwen van het bier laten inspireren door de smaak. Dit is wat zij willen overbrengen op de consument, neem de tijd, proef bier en geniet.
Hertog Jan Ongekend zal op zeer beperkte schaal verkocht worden.

Vanaf 27 februari 2016 is het bier in beperkte oplage verkrijgbaar in Leusden en Arcen, daarna vanaf 29/2 beperkt bij Mitra en Jan Linders. Daar blijft het bij voor de retail. Tot slot is de reeks ook verkrijgbaar bij diverse Hertog Jan Vriendenkring cafés en enkele op bier georiënteerde zaken.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
2 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
3 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
4 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
4 jaar geleden via Ikvergelijk.nu