Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe Iphone app vermindert bij een aantal patiënten het oorsuizen

Datum: donderdag 24 april 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 24 april 2014 -

Nieuwe remedie tegen oorsuizen, de Tinnitus Pro Music Therapy” app

Wat is oorsuizen?

Alle klachten waarbij patiënten aangeven dat zij fluiten, zoemen, gesis, brommen of een ander geluid ‘horen’, zonder dat dit daadwerkelijk buiten het hoofd aanwezig is, wordt oorsuizen genoemd. Een andere benaming van oorsuizen is tinnitus. Dit woord komt van het Latijnse ‘tinnire’ dat rinkelen betekent.

De tinnitus geluiden (het oorsuizen) kunnen constant of met tussenpozen waargenomen worden en een wisselende sterkte hebben. Ook kunnen de tinnitus geluiden synchroon met de hartslag waargenomen worden. Wanneer patiënten gevraagd wordt wat ze horen bij oorsuizen wordt dit meestal aan de hand van geluiden uit de omgeving beschreven: het zoemen van elektriciteitsdraden, het ruisen van een beekje of van de wind door de bomen, lage- of hoge pieptonen of zelfs allerlei geluiden door elkaar. Het oorsuizen kan soms zo sterk zijn dat de tinnitus patiënt hierdoor niet kan slapen. Oorsuizen kan concentratieproblemen tot gevolg hebben en leiden tot angst en prikkelbaarheid. Vaak gaat oorsuizen ook gepaard met gevoelens van machteloosheid en neerslachtigheid. Al kan oorsuizen zeer irritant zijn, op zich zelf is het geen bedreiging van de gezondheid. Dit i.t.t. verleden maand, waar een jonge Nederlandse vrouw euthanasie heeft aangevraagd en gekregen vanwege ondraaglijke oorsuizingen.

De angst, boosheid en wanhoop staan vaak de acceptatie van het oorsuizen in de weg. Door de fixatie op het oorsuizen kan het een steeds dominantere plek in het leven van de patiënt innemen. Oorsuizen kan ertoe leiden dat de patiënt minder (sociale) activiteiten gaat ondernemen en vaker thuis gaat zitten. Hierdoor is de kans groot dat het oorsuizen nog meer (negatieve) aandacht krijgt en de klacht daardoor wordt versterkt. Voor de tinnitus patiënt is het van belang om goed om te leren gaan met dagelijkse stressoren. Door na te gaan welke factoren het oorsuizen beïnvloeden, krijgt de patiënt meer inzicht in de problematiek. Zo kan de patiënt op den duur ook controle krijgen over het oorsuizen. Van groot belang is dat de tinnitus patiënt leert leven met het oorsuizen. Het bijwonen van praatgroepen, het lezen van boeken over dit onderwerp of professionele hulp kunnen de acceptatie helpen vergemakkelijken.

Sommige tinnitus patiënten hebben baat bij een aangeboden geluid dat van buitenaf komt. Tinnitus patiënten horen soms, vaak of altijd geluiden in hun hoofd. Met behulp van een audiometer ( dat is een apparaat waarmee je d.m.v. aangeboden tonen, het gehoor meet) worden geluiden aangeboden aan de tinnitus patiënt. Er wordt dan gevraagd aan de tinnitus patiënt of het geluid dat door de audiometer wordt aangeboden, lijkt op het geluid dat de patiënt in het hoofd hoort. Vervolgens krijgt de patiënt een apparaatje in het oor dat hetzelfde geluid voortbrengt als het geluid in het hoofd van de patiënt.
Het principe berust op het feit, dat geluiden van buitenaf beter te aanvaarden zijn dan het geluid in je hoofd. Vergelijk het maar met het wonen aan een drukke weg, in het begin, denk je daar wen ik nooit aan, maar na verloop van tijd, schijn je toch aan het geluid te wennen.


Nieuwe Iphone app vermindert bij een aantal patiënten het oorsuizen

Audicien Adriaan Wolter van Enginears hoortoestellen, is een van de audiciens, die eigenaar is van een aantal hoortoestellenzaken maar ook in het HAGA ziekenhuis in Den Haag is gevestigd. Adriaan Wolter is een STAR geregistreerde audicien, en heeft ervaring met een eventuele nieuwe remedie tegen oorsuizen. Let wel het is een eventuele remedie!

Als audicien past Adriaan Wolter hoortoestellen aan bij slechthorenden. Soms wordt aan hem de vraag gesteld, of er iets tegen oorsuizen te doen valt? Adriaan Wolter deelt de tinnituspatiënt mede dat er een nieuwe Iphoneapp tegen oorsuizen is gelanceerd.

De “ Tinnitus Pro Music Therapy” app is een nieuwe behandelingsmethode voor het oorsuizen. Deze app identificeert de frequentie van het oorsuizen en leert patiënten die last hebben van oorsuizen beter overweg te gaan met het oorsuizen.
Iedere week zal de gebruiker door de app op de hoogte worden gesteld van de sterkte van zijn tinnitus.
De beluisterde muziek zal tevens in de gaten worden gehouden. Na een bepaalde tijd zal het verloop van de therapie in beeld worden gebracht.
De Tinnitus Pro Music Therapy kan iedereen downloaden in de APP store.

Adriaan Wolter verwijst patiënten die last hebben van oorsuizen altijd naar de KNO arts en/of audiologisch centrum.


Milou Penseel ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
9 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu