Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe Citroën DS 6WR beleeft première in Peking

Datum: dinsdag 15 april 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 15 april 2014 -

ANN - Enige tijd geleden kondigde Carlos Tavares, algemeen directeur van PSA Peugeot-Citroën, aan dat de samenwerkende Franse merken hun modellengamma gaan halveren en het in China succesvolle Citroën DS-label als zelfstandig merk verder zal gaan. De DS-lijn moet de concurrentie aangaan met BMW, Mercedes-Benz en Audi. De eerste stappen hiervoor zijn in China gezet, waar het Franse merk al langere tijd aan de weg timmert. Recent presenteerde Citroën daar de eerste sedan binnen de DS-lijn: de DS 5LS. De auto staat in China naast de DS3, DS4 en DS5 in de showrooms. Tijdens de komende Beijing Motor Show volgt de SUV (Sports Utility Vehicle) DS 6WR.

PSA gaat de komende jaren het aantal modellen terugbrengen van 45 naar 26. Daarnaast wil de fabrikant meer marktaandeel veroveren buiten Europa. Op dit moment verkoopt men ruim 62% van de auto's in Europa. Door de economische crisis is de producent veel harder getroffen, qua verkoop, dan de concurrentie. Binnen enkele jaren wil PSA minder dan 50% verkoop in Europa hebben. Het geld voor deze operatie komt van het Chinese Dongfeng en de Franse staat. Ruim 1,5 miljard werd door beide partijen geïnvesteerd. Dongfeng moet PSA uit het dal helpen en is de op twee na grootste autobouwer in China. De firma wil sterk groeien. De huidige afzet onder eigen naam bedraagt 550.000 voertuigen, maar het doel is om over enkele jaren 1,5 miljoen voertuigen te produceren. Deze groei moet voortkomen uit het vergroten van het aantal afzetgebieden in Azië. PSA Peugeot Citroën heeft dankzij de samenwerking met Dongfeng mogelijkheden om auto's in China te bouwen en te exporteren naar Europa, maar is dat niet van plan. Zoals eerder aangegeven wil het concern daar juist de verkoop minderen en meer de aandacht richten op de Zuid-Amerikaanse en Russische markten.

Nieuw model
Op de Beijing Motor Show, welke vanaf 20 april start, introduceert het merk haar vijfde model: de DS 6WR. Deze premium SUV, die duidelijk over DS-genen beschikt, is een auto met een sterke persoonlijkheid, welke voor DS in China een nieuw hoofdstuk inluidt. Na de DS 5LS is dit model de volgende stap van de ontwikkeling van DS in China en wereldwijd. De DS 6WR is ontworpen in Parijs en vormt een nieuwe kijk op het DS-thema: rebels, ongetemd, maar toch ook puur en verfijnd. Het carrosseriedesign combineert de krachtige lijnen van een SUV met de stijlkenmerken van DS.
De DS 6WR is 4,55 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog, met een lange wielbasis van 2,73 meter. Het model straalt onverzettelijkheid en daadkracht uit en nodigt uit voor instappen en ontdekken. De 19-inch wielen zorgen voor een buitengewone rijervaring. De DS 6WR is voorzien van Grip Control. Deze technologie zorgt voor een optimale tractie op alle soorten ondergrond, zonder gebruik te maken van een 4x4-systeem. Andere voorbeelden van de geavanceerde technologie van dit model zijn de e-THP 160 en THP 200 motoren die voorzien zijn van sequentiële directe inspuiting met een hogedrukpomp en een turbocompressor van het type Twin Scroll.

De DS 6WR is voorzien van verchroomde dakrails. Deze accentueren de hoogte en onderstrepen de dynamische uitstraling. De auto beschikt aan de voorzijde over het front dat werd geïntroduceerd bij de DS 5LS, de ‘DS Wings’. Deze naam is gebaseerd op de twee verchroomde vleugels die de grille verbinden met de koplampunits. De boog die door deze lijnen wordt gevormd geeft de voorzijde een dynamische, moderne uitstraling. De speciaal ontworpen grille is eveneens voorzien van het DS-logo. Opvallend is ook de lichtsignatuur met dagrijverlichting in een stemvork-lay-out en xenontechnologie.
De achterlichten met dieptewerking zijn opgenomen in de achterklep, die om de hoeken van de auto doorloopt. Het glas van de achterlichten is gevat in chromen lijsten, die het 3D-design van de lichtunits verder onderstrepen. De twee uitlaatpijpen zijn aan de onderzijde opgenomen in een verchroomd sierelement.

Al met al een futuristisch en stilistisch aantrekkelijk ogende auto, die voorlopig 'helaas' niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Wel toont het Franse merk wederom aan dat het vooruit loopt op het gebied van design.

Robbert Verheij - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
2 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
3 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
4 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
4 jaar geleden via Ikvergelijk.nu