Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Clienten geven bevolkingsonderzoek borstkanker een 9,1

Datum: zaterdag 13 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

13 juli 2013 -
Clienten (vrouwen tussen de 50 en 75 jaar) die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker zijn zeer tevreden over dit onderzoek. Bevolkingsonderzoek Midden-West voert het bevolkingsonderzoek uit in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Clienten geven Bevolkingsonderzoek Midden-West hiervoor een 9,1 als cijfer. Dit blijkt uit het landelijk clienttevredenheidsonderzoek dat de vijf regionale screeningsorganisaties in april 2013 uitgevoerd hebben.Bevolkingsonderzoek Midden-West is continue bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. We zijn benieuwd hoe tevreden clienten over het bevolkingsonderzoek borstkanker zijn en hoe ze het borstonderzoek ervaren. Op basis van deze inzichten kunnen we verbeterpunten aanpakken en de sterke punten behouden.

Het clientenonderzoek

In april 2013 hebben de vijf regionale screeningsorganisaties voor de tweede keer een clientenonderzoek uitgevoerd. Ruim 4.000 clienten kregen een vragenlijst mee naar huis, die zij anoniem terug konden sturen. Opmerkelijk is dat de regionale verschillen verwaarloosbaar zijn: de clienten zijn eensgezind in hun positieve beoordeling. Ook de respons was in alle regio's vergelijkbaar (respons in Midden-West 65,6%). Dit bevestigt het beeld dat drie jaar geleden uit het eerste clientenonderzoek naar voren kwam.

De resultaten

Het onderzoek richtte zich met name op ervaringen van de client. We vroegen clienten zich uit te spreken over onder andere de informatie die ze hadden gekregen, het maken/verzetten van een afspraak, de medewerkers van het onderzoekscentrum (laboranten) en de informatielijn, en het onderzoek zelf.

De clienten waarderen alle onderdelen met goede scores. Onze clienten beoordelen de vraag 'Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk' met een 9,5. Ongeveer de helft (51,8%) geeft echter ook aan dat het onderzoek pijnlijk kan zijn. Onze medewerkers worden zeer hoog beoordeeld en scoren met name goed op vriendelijkheid (9,0) en behulpzaamheid (9,0). Ook het gemak waarmee een afspraak kan worden verzet wordt positief ervaren. Ruim 96% geeft aan het onderzoek aan te raden bij vrienden en/of kennissen.

Bevolkingsonderzoek Midden-West zet zich in voor een veilig en betrouwbaar onderzoek waarin de client centraal staat. De resultaten van het onderzoek geven ons het vertrouwen dat we in deze opzet slagen. Met de feedback van onze clienten kunnen we onze dienstverlening nog beter op de wensen en behoeften van de clienten afstemmen.

Leeftijdsgrenzen

Clienten stellen regelmatig vragen bij de leeftijdsgrenzen van het bevolkingsonderzoek borstkanker: 50 tot en met 75 jaar. De meeste vrouwen die borstkanker krijgen, zijn ouder dan 50 jaar. Vrouwen onder de 50 jaar hebben vaak veel bind- en klierweefsel in de borsten. Daardoor zijn roentgenfoto's van de borsten vaak minder goed te beoordelen. Bij vrouwen boven de 75 jaar groeit een tumor meestal heel langzaam. De voordelen van het onderzoek wegen bij deze vrouwen meestal niet op tegen de nadelen. Het belangrijkste nadeel is de kans dat er borstkanker wordt ontdekt waar vrouwen tijdens hun verdere leven geen last meer van zouden hebben. Als vrouwen klachten hebben, zoals een knobbeltje in de borst, raden we aan om contact op te nemen met de huisarts. Dit geldt voor vrouwen van alle leeftijden.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker

De vijf regionale screeningsorganisaties zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Jaarlijks ontvangen ruim een miljoen vrouwen een uitnodiging om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De vrouwen worden om de twee jaar gescreend. Het borstonderzoek vindt plaats in speciaal hiervoor ingerichte (mobiele) onderzoekscentra en wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide screeningslaboranten. Meer informatie vindt u op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl enwww.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl

Bron Nieuwsbank

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu