Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe vragen onderzoek dood Marja Nijholt

Datum: dinsdag 23 april 2013

Bron: Actueel Nieuws

23 april 2013 -

Oss - Op 01 januari 2013 rond 10.20 uur werd in de voortuin van een woning aan de Berghemseweg in Oss het levenloze lichaam gevonden van de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede. De vrouw bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. In de zoektocht naar de mogelijke dader, roept de politie opnieuw de hulp van de burgers in.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie van het arrondissement Oost-Brabant heeft een beloning uitgeloofd van EUR 15.000 voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte van dit geweldsmisdrijf.

Steekwapen
Uit sectie op het lichaam van het slachtoffer is gebleken dat de vrouw werd doodgestoken. Het gebruikte steekwapen is echter nooit gevonden. Er is derhalve geen zekerheid over dit wapen, maar er is en elk geval een scherp steekvoorwerp gebruikt. Heeft iemand op 01 januari of kort daarna op of nabij de Berghemseweg een mogelijk gebruikt steekvoorwerp gevonden en dat eventueel meegenomen? De politie roept diegene op zich te melden.

Waar is Marja?
Het onderzoek heeft inmiddels voor een groot deel duidelijk gemaakt waar Marja Nijholt is geweest tussen het moment dat zij op 31 december 2012 rond 14.00 uur op het Osse station uit de trein stapte, komende uit de richting Nijmegen-Deventer en het moment dat haar lichaam werd gevonden. Ze werd op diverse plaatsen in Oss en Berghem gezien en heeft daar met veel mensen gesproken. Er zijn echter een aantal uren verstreken waarvan nog steeds onbekend is waar zij heeft verbleven. Marja werd op 31 december rond 21.00 uur nog gezien op de Oostwal en vervolgens pas weer op 01 januari rond 02.45 uur op de Megensebaan, allebei in Oss. Wie heeft haar in de tussenliggende periode gezien?

Marja Nijholt
Mogelijke getuigen
Het onderzoeksteam is verder op zoek naar een aantal mensen, die mogelijk iets kunnen hebben gezien dat van belang kan zijn in de zoektocht naar de dader.

-een passant meldde dat hij op 01 januari rond 06.25 uur nabij de kruising van de Berghemseweg - Goudplevier een auto had zien staan, waarin een man en een vrouw zaten die kennelijk ruzie hadden. De politie is op zoek naar deze man en vrouw. Deze personen wordt opgeroepen zich te melden.

-diezelfde dag rond 04.35 uur is een persoon gesignaleerd in de omgeving van de Berghemseweg - Kapelsingel die een zogenoemd 'Angerfist masker' droeg. Ook deze persoon wordt opgeroepen zich te melden.

Angerfist masker
-Ruim een uur voor het tijdstip dat Marja werd gevonden, rond 08.15 uur, spraken getuigen een man aan op het station in Oss, die een wat verwarde indruk maakte. De man was mogelijk gewond en stapte op de trein in de richting van Deventer. Gegeven de omstandigheden sluit de politie niet uit dat deze man eveneens slachtoffer is geweest van een geweldsincident. Het onderzoeksteam vraagt hem met klem zich te melden.

Gezochte spullen
Toen Marja Nijholt op oudejaarsdag rond 14.00 uur met de trein in Oss arriveerde was zij in het bezit van een fiets. Zij is hiermee op meerdere plaatsen gezien, echter voor het laatst rond 21.00 uur op de Oostwal. Toen zij later die nacht weer op de Megensebaan is gesignaleerd, had ze haar fiets niet meer bij zich. Het gaat vermoedelijk om een Koga Miyata Silver Ace damesfiets, waarvan de kleur niet bekend is. Opvallend aan de fiets is dat de fietspomp onder de onderste buis was bevestigd en de snelbinders waren doorgesneden. Waar is deze fiets gebleven?

Soortgelijke fiets
In een parkje aan de Berghemseweg werd Marja's koffer terug gevonden. Daaruit kunnen wat persoonlijke spullen zijn verdwenen. Verder heeft de politie aanwijzingen dat de vrouw een klein, felgekleurd handtasje bij zich gehad kan hebben.

Marjas koffer Vindplaats koffer (vindplaats koffer)
Bent u in het bezit van een van deze spullen, weet u waar ze te vinden zijn of wat ermee is gebeurd? Bel dan direct de politie!

Gronau (D)
Het is bekend dat het slachtoffer van 29 tot en met 31 december 2012 heeft verbleven in een hotel in Gronau (D), net over de grens bij Enschede. Medewerkers daarvan hebben de politie verklaard dat op enig moment door een Nederlands sprekende man naar het hotel is gebeld die vroeg naar Marja Nijholt. Het rechercheteam komt heel graag met deze man in contact en roept hem op zich te melden.

Marja reisde vanuit Gronau (D) met de trein terug naar Enschede, waar zij is overgestapt en direct is doorgereisd naar Oss. Wie heeft Marja gezien of gesproken en kan de recherche meer vertellen?

Contact
Herkent u zich als of kent u een van de gezochte getuigen, bent u in het bezit van de gezochte spullen of weet u misschien waar ze zijn? Of heeft u andere informatie die het onderzoeksteam kan helpen? Bel dan direct met de politie via de Landelijke Opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Nieuwsbank

Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.

Actueel Nieuws Nederland

Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
10 maanden geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
1 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
2 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
2 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
2 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
2 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
2 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
2 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
2 jaar geleden via Ikvergelijk.nu
De feiten over de criminaliteit bij de politie
ANN - Als we de DS de Sentor moeten geloven, dan heeft de gemeente Deventer een stap gezet om te..
2 jaar geleden via Actueel Nieuws