Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: dinsdag 2 april 2013
Bron: Actueel Nieuws
Geschiedenis
In 1989 werd de 'Rees', zoals de deelnemers de wedstrijd noemen, voor het eerst gevaren. Twee studenten van de Amsterdamse Academie, richtten het evenement destijds op met als doel de onderlinge contacten tussen studentensteden te verbeteren. Zij hadden 25 jaar geleden niet durven dromen dat het evenement anno 2013 nog zou bestaan, laat staan zo groot zou zijn.
Teams
Vrijwel iedere studentenstad in Nederland wordt vertegenwoordigd door een eigen team. Uit Amsterdam komen dit jaar een recordaantal teams! De volgende steden of universiteiten hebben dit jaar een of meerdere teams: Amsterdam (3x), Rotterdam (2x), Leiden (2x), Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Eindhoven, Nijmegen, Driebergen, Nyenrode en Wageningen. Daarnaast is er een interstedelijk team en zeilt de Nederlandse Marine mee. Het negentiende schip wordt bemand door de organisatie.
Open Dag
Voor de mensen die niet meegaan met de wedstrijd maar wel de sfeer willen proeven, houden we op 31 maart een open dag in de Rotterdamse Veerhaven. Op de open dag is iedereen welkom om de klassieke schepen van binnen en buiten te bewonderen. Op de kade, maar ook op het water, zullen allerlei activiteiten plaatsvinden. Het bezoeken van de open dag is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Showstart
Op maandag 1 april zal de Koninklijke Marine in de Rotterdamse Veerhaven het startschot geven. Hierna zal door alle negentien schepen een showstart worden gevaren. De deelnemende schepen zullen zichzelf presenteren door een ronde langs de Erasmusbrug en de Veerhaven te maken en varen vervolgens door naar open zee. Dit zorgt voor een prachtig schouwspel met de hoogbouw van de Kop van Zuid op de achtergrond. De schippers, bemanning en studenten strijden vanaf dat moment om de Challenge Cup, de Sprint Award, het Gouden Kompas en de Race Achievement Award.
Klassieke Schepen Fonds
Loggers, barkentijnen, klippers, schoeners, twee- en driemasters: de vloot van de Race of the Classics bestaat uit negentien unieke schepen behorend tot het Nautische Erfgoed. Het Klassieke Schepen Fonds zorgt ervoor dat een van de schippers na afloop van de wedstrijd een restauratie aan zijn/haar boot kan uitvoeren. Op deze manier wordt met de Race of the Classics de klassieke scheepvaart in Nederland in stand gehouden.
Stukje meevaren?
Wij hebben een beperkt aantal plekken voor pers om een stukje mee te varen. Heeft u interesse of wilt u in contact komen met een team? Mail dan naar pr@rotc.nl. Mocht u verder nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.
© Nieuwsbank