Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Uitmuntende borstkankerzorg Catharina Ziekenhuis

Datum: maandag 24 december 2012

Bron: Actueel Nieuws

24 december 2012 -
24 december 2012

Zorgverzekeraar CZ heeft het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ingedeeld in de hoogste categorie voor borstkankerzorg. Het Mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis voldoet aan alle door CZ gestelde prestatiecriteria. In september gaf Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) het ziekenhuis al een roze lintje, wat betekent dat de borstkankerzorg in het ziekenhuis bijzonder goed is.

CZ hanteert voor haar beoordeling diverse kwaliteitscriteria zoals het aantal operaties op jaarbasis (per ziekenhuis en per chirurg), de begeleiding door een verpleegkundig specialist en de aanwezigheid van een multidisciplinair borstkankerteam. Het Catharina Ziekenhuis scoort op alle gebieden uitmuntend. Het Mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis onderscheidt zich dan ook van andere ziekenhuizen. Zo kunnen patienten met verdenking op borstkanker binnen 24 uur terecht voor onderzoek. En in de meeste gevallen krijgen ze diezelfde dag nog de uitslag.

Nieuwste behandeltechnieken
Het Catharina Ziekenhuis loopt landelijk ook voorop bij het aanbieden van de nieuwste behandeltechnieken. Voor bepaalde patienten met borstkanker is vanaf oktober dit jaar een nieuwe behandeling beschikbaar: Intra Operatieve Radiotherapie (IORT). Bij deze behandeling ondergaat de patient radiotherapie (bestraling) tijdens de operatie. De IORT-techniek is een effectieve behandeling waarbij gezond omliggend weefsel volledig wordt gespaard. De operatie duurt slechts 1,5 uur en de patient kan dezelfde dag nog naar huis. Deze behandeling is mogelijk omdat het Catharina Ziekenhuis als enige in de regio beschikt over een eigen afdeling Radiotherapie, waar bestralingen gegeven worden.

Het percentage heroperaties in het Catharina Ziekenhuis is opvallend laag. Bij een borstoperatie proberen de chirurgen zo veel mogelijk van de borst te sparen en toch alle kankercellen weg te halen. Het percentage heroperaties in het Catharina Ziekenhuis is 1,8 procent; daarmee behoren de chirurgen van het Catharina Ziekenhuis landelijk tot de top van Nederland. Het cijfer is zo laag omdat in het ziekenhuis een speciale techniek is ontwikkeld waardoor heel nauwkeurig aangegeven wordt waar de tumor zit. Hierdoor kan heel sparend, maar toch radicaal geopereerd worden. Daardoor is de kans op een heroperatie zeer laag en de kans op een goed cosmetisch resultaat zeer groot.

Psychosociale oncologie
Het team van het Mammacentrum krijgt steeds vaker vragen over de `emotionele kant' van borstkanker. Patienten hebben concrete vragen over wat er na hun borstkanker gaat gebeuren en over het terugkeren in de maatschappij na een intensieve periode van ziekte. In het Catharina Ziekenhuis werken klinisch psychologen die gespecialiseerd zijn op psychosociale oncologie. Daarnaast werkt het ziekenhuis nauw samen met enkele instellingen die de `zachte' kant van de ziekte goed begeleiden. De patienten reageren erg enthousiast op die begeleiding.

 

Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Het Catharina Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Naast de reguliere basisfuncties is het ziekenhuis vooral bekend om de behandeling van patienten met hart- en vaatziekten, kanker en IVF. Er worden veel artsen enverpleegkundigen opgeleid en het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt, scoort internationaal hoge ogen. Het Catharina Ziekenhuis draagt al sinds 2000 het NIAZ-kwaliteitskeurmerk en kreeg in 2009, 2010, 2011 en 2012 de titel Topwerkgever. 

Santeon
Het Catharina Ziekenhuis is een Santeon ziekenhuis. Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Kijk op www.santeon.nl voor meer informatie.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu