Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Texels Bock opnieuw het lekkerste bockbier

Datum: maandag 22 oktober 2012

Bron: Actueel Nieuws

22 oktober 2012 -

HAARLEM (NB) - In de grootste onafhankelijke consumententest van bokbieren in Nederland is Texels Bock opnieuw uitverkoren tot ‘lekkerste Bockbier van Nederland’. Hierbij gaat het om de belangrijkste en grootste categorie: bokbier tot 7%. Texels Bock zet daarmee een mooie traditie voort. Want ook in 2009 en 2011 werd het Texels speciaalbier al uitgeroepen tot lekkerste Bockbier van Nederland. Bovendien werd het in 2010 en 2011 door de vakjury gekroond tot ‘Beste Bockbier van Nederland’. Zaterdag 20 oktober kon het niet op. Want in de categorie zwaar bockbier boven 7% alcohol werd Texels Stormbock uitgeroepen tot ‘één na lekkerste bockbier van Nederland’.

De verkiezing “Het lekkerste Bockbier van Nederland” werd dit jaar voor de 12ekeer gehouden. Maar liefst 130 consumenten namen de proef op de som tijdens deze ‘grootste consumenten blindproeverij’ van Nederland. De bierliefhebbers konden maar liefst 45 Nederlandse Bockbieren proeven. Iedereen bij de Texelse Bierbrouwerij was verguld dat Texels Bock voor de derde keer in vier jaar tijd het meeste in de smaak viel. Dat Texels Stormbock ook nog eens tweede is geworden in de zware categorie boven de 7% maakte het feest compleet.

Brouwmeester Maurice Diks: “In één woord ‘geweldig’. We zijn er ontzettend trots op dat we met al het goede dat Texel te bieden heeft bockbier kunnen maken dat zo goed in de smaak valt. Deze verkiezing is zo belangrijk omdat het hier de consument is die bepaalt wat het lekkerst is. Wij ervaren het als een enorme erkenning voor Texels dat we al jaren in de prijzen vallen.”

De klinkende resultaten van de Texelse Bierbrouwerij komen niet uit de lucht vallen. Door gebruik te maken van professionele brouwtechnieken en moderne technologie is het bockbier consistent van hoge kwaliteit. De Texelse granen, het zuivere duinwater en de eigenzinnige giststam van Texels geven het de pure smaak van Texel en zorgen voor een heel romig, fruitig en heerlijk doordrinkbaar bier.

Op Texel kun je puur genieten. Van de ongerepte natuur. Van het strand, de zee en de duinen. Van het unieke uitzicht en van Texels Speciaalbier.

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting. De brouwers gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Bock wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd. De robijnrode kleur en de typische karamelsmaak van Texels Bockbier zijn een gevolg van het roosteren van de gerstemout. Daarnaast geven speciaal geselecteerde hopsoorten dit bijzondere bier zijn aangename afdronk. Texels Bockbier is een ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig en bevat veel vitamine B. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 7% en komt het best tot zijn recht als het wordt gedronken bij een temperatuur van 8 tot10 °C.

Texels Stormbock is het zwaarste speciaalbier van het eiland Texel. Deze “gerstewijn” heeft een donkere, robijnrode kleur door de geroosterde moutsoorten. Texels Stormbock wordt gebrouwen van zuiver duinwater en uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Stormbock is een vol en stevig speciaalbier voor de ware liefhebber. Het heeft een aangename, licht zoete nasmaak, maar de diverse hopsoorten geven een zachte bitterheid in de afdronk. Texels Stormbock is ongefilterd, gist na op de fles en drinkt het lekkerst uit een kelkglas. Het beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 10% en komt het best tot zijn recht als het wordt gedronken bij een temperatuur van10 °C.

Over de Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd op Texel vlakbij de haven van Oudeschild. De “Texelse” brouwt op ambachtelijke wijze verschillende typen speciaalbier. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zoals bijvoorbeeld Texelse gerst en tarwe. Het meest bekende bier van de Texelse Bierbrouwerij is Skuumkoppe. Dit is het eerste in Nederland gebrouwen donker witbier en wordt inmiddels ook op de “vaste wal” steeds populairder. De bieren van de Texelse Bierbrouwerij kenmerken zich door een zachte, romige, zeer toegankelijke en karakteristieke smaak.

www.texelsbier.nl


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu