Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

vragen aandacht verkeerd voedingsadvies

Datum: maandag 10 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

10 september 2012 -

CULEMBORG (NB) - Een diëtist wordt voor veel aandoeningen zoals ondervoeding, allergieën, en nierdialyse geraadpleegd maar staat vooral bekend om haar behandeling voor overgewicht (diabetes). Op 19 september 2012 is het Dag van de Diëtist en staat het beroep van de diëtist centraal. De kwaliteit van het voedingsadvies aan mensen met overwicht(diabetes) moet beter vindt Harriët Verkoelen, diëtist/diabetesverpleegkundige en auteur van het boek “Andere Gezonde Voeding”. Verkoelen wil het probleem dat mensen met overgewicht(diabetes) te vaak verkeerd voedingsadvies krijgen tijdens de Dag van de Diëtist extra onder de aandacht brengen.

Verkeerd voedingsadvies

Meer dan de helft van de Nederlanders is te dik. Een miljoen mensen hebben diabetes. “Ik vind het schrijnend te bemerken dat veel mensen met overgewicht en overgewichtdiabetes verkeerd voedingsadvies krijgen en dat zij daardoor onnodig veel medicijnen voorgeschreven krijgen. Het probleem is dat  diëtisten vaak een koolhydraatrijk dieet adviseren, terwijl zij het tegenovergestelde zouden moeten aanraden. In mijn 25 jaar ervaring als diëtist en diabetesverpleegkundige, heb ik duizenden mensen met overgewicht en overgewichtdiabetes kunnen helpen door koolhydraten drastisch in hun dieet te verlagen,” aldus Verkoelen.

Oorzaak

Volgens Verkoelen geven veel diëtisten verkeerd voedingsadvies omdat zij het standaard advies geven dat zij tijdens hun opleiding geleerd hebben en protocollen dit voorschrijven. Daarnaast spreken wetenschappelijke onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Practise based evidence, ofwel bewijs in de praktijk, is net zo belangrijk als wetenschappelijk onderzoek vindt Verkoelen. “In mijn praktijk krijg ik vaak mensen die zich geen raad meer weten. De standaard adviezen die zij van diëtisten krijgen werken niet of onvoldoende. Mensen voelen zich moe en hebben steeds meer medicijnen nodig. Een koolhydraatarm dieet voor mensen met overgewicht en overgewichtdiabetes zorgt ervoor dat mensen zich gezonder en fitter gaan voelen. Ook kan het medicijngebruik vaak drastisch omlaag en vallen mensen daadwerkelijk af. Minder medicijngebruik bespaart daarnaast miljoenen op de gezondheidszorg,” zegt Verkoelen. Tijdens de lezingen die Verkoelen geeft, informeert zij diëtisten door het land over een effectieve behandeling van mensen met overgewicht(diabetes).

Over Harriët Verkoelen

Harriët Verkoelen is diëtist, diabetesverpleegkundige en schrijfster van het boek ‘Andere gezonde voeding. Lage bloedglucosewaarde, hoge vetverbranding’. Verkoelen heeft 25 jaar ervaring als diëtist en diabetesverpleegkundige. Zij heeft duizenden mensen, waaronder diabetici, begeleid naar een gebalanceerder voedingpatroon waardoor zij zich gezonder en fitter voelen. Zowel in haar diëtistenpraktijk Prima Vita als online geeft zij voedingsadviezen aan mensen die gezonder willen eten, willen afvallen of beter willen leven met diabetes en hun medicijngebruik willen verminderen. Een aantal mensen kan zelfs helemaal met insuline-injecties stoppen na het volgen van haar dieet. In november 2012 verschijnt haar nieuwe boek “Meer Andere Gezonde Voeding. Minder Koolhydraten”. www.harrietverkoelen.nl

Gratis voedingsadvies en rondleiding supermarkt Op woensdag 19 september 2012 geeft Harriët Verkoelen voedingsadvies en een rondleiding door de Plus supermarkt in Culemborg ter gelegenheid van de Dag van de Diëtist.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu